رئیس شورای اسلامی شهر میانه با بیان اینکه شهرستان میانه دارای قدمت و تاریخی کهن است، به آثار تاریخی و بناهای بسیار این شهرستان اشاره کرده، از بی مهری مسئولین میراث فرهنگی نسبت به آن انتقاد کرد.
حافظه شیخ الاسلامی در نشست میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان میانه که با حضور حق پرست مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان و شکری معاون استاندار و فرماندار ویژه این شهرستان در فرمانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه در دور افتاده ترین بخش های دیگر شهرستان های استان در زمینه گردشگری اعتبار بالایی اختصاص و توجه ویژه ای صورت می گیرد، افزود: متاسفانه در شهرستان میانه با وجود آثاری بکر و مثال زدنی، نه تنها سرمایه گذاری برای گردشگری صورت نمی پذیرد بلکه بی توجهی ها به حدی رسیده که بسیاری از آثار و بناهای تاریخی شهرستان تخریب شده و یا رو به تخریب و نابودی است.
رئیس شورای شهر به اهمیت این آثار در رونق اقتصادی و فرهنگی اشاره کرده، تاکید کرد: صنعت گردشگری یکی از پردرآمد ترین صنایع در دنیا شناخته شده طوری که بسیاری از کشورها با وجود نداشتن هیچگونه پیشینه تاریخی و اثری برای نمایش، با ساخت آثار هنری و بناهای جالب توجه، به سمت این صنعت حرکت کرده اند و این درحالی است که میراث فرهنگی استان برای تبدیل اثر تاریخی ۲۳پل میانه که پتانسیلی قوی برای گردشگری است، به یک مکان توریستی، دست در دست شهرداری میانه نگذاشت و این پروژه نیازمند اعتبار ملی است و میانه آثار دیگری نیز دارد که قابلیت جذب اعتبار ملی را داراست.
شیخ الاسلامی با بیان اینکه شهرداری میانه توانایی فعالیت در حوزه گردشگری را دارد، افزود: میراث فرهنگی کارهای این حوزه در محدوده شهری را به شهرداری واگذار کند و با تزریق آورده های دولتی نیز کارها تسریع شود.
رئیس شورای اسلامی شهر در بخش دیگری از صحبت هایش خطاب به حق پرست مدیر کل میراث فرهنگی استان، به تلاش های مجدانه شهرداری و شورای شهر در تامین ممحل مناسب و تامین اعتبار و خرید دوربین و تجهیزات ایمنی موزه میانه اشاره کرده افزود: شهرداری و شورای شهر به تعهدات خود فی مابین خود و میراث فرهنگی استان به خوبی جامه عمل پوشانده بود، طوری که منتظر تقدیرنامه از سوی میراث فرهنگی و گردشگری استان بود ولی در کمال ناباوری با یک قهرنامه مواجه شدیم که مضمون آن به کم کاری و عدم همکاری شورای شهر و شهرداری میانه اشاره داشت که در حقیقت این چنین نبوده و هیچیک از تعهدات ما زمین نمانده درحالیکه میراث استان در اجرای تعهداتش ناقص عمل کرده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میانه با بیان بسته بودن در موزه به روی مردم گفت: با توافقات بعمل آمده و تامین نیروی نگهبانی لازم دیگر در موزه به روی مردم بسته نخواهد ماند.
حمید شکری در این نشست افزود: موزه شهرستان چندی پیش با همت شهرداری و شورای اسلامی شهر میانه در فضای مناسب با سیستم کنترل دیجیتال ایجاد شد اما بنا بر دلایلی با بسته بودن در آن انتظار مردم برآورده نشد که اخیرا با توافقات بعمل آمده و تامین نیروی لازم امنیتی به زودی شاهد باز شدن در موزه به روی مردم خواهیم بود.
وی با اشاره به وجود یکهزارو ۷۲۰ آثار ثبتی در استان گفت: ۳۳۱ اثر مربوط به شهرستان میانه بوده که در حدود ۲۰ درصد آثار ثبتی استان را شامل می شود.
شکری به مرمت، تعمیر و نگهداری آثار تاریخی و میراث فرهنگی از سال ۷۲ در شهرستان اشاره کرده افزود: آثاری از قبیل کاروانسرای جمال آباد، پل دختر، قلعه و کاروانسرای دختر، پارک یادمان شهدای گمنام، مجموعه گردشگری سد آیدوغموش، کندوان، بعنوان مناطق گردشگری نمونه، مجموعه گردشگری پل راه آهن و ۲۳ پل میانه نیازمند تامین اعتبار و توجه میراث فرهنگی و گردشگری استان برای تکمیل است زیرا این پروژه ها بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در این جلسه، جلب اعتماد سرمایه گذاران را ضامن حل مشکلات میراث فرهنگی و گردشگری عنوان کرده، از تمرکز زدایی برنامه های سازمان و سوق آن به شهرستانها خبرداده افزود: این سازمان حاضر به واگذاری پروژه های خود به شهرداری و یا سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
حق پرست با بیان اینکه شهرستان میانه برای این سازمان ویژه می باشد افزود: نگهداری موزه بسیار سخت تر از راه اندازی آن است و کمبود نیرو برای نگهداری و مراقبت از آن عمده مشکل در راستای بازگشایی موزه شهرستان است که متاسفانه سازمان جذب نیروی جدید نداشته و نیروی اضافه نیز ندارد فقط در این خصوص می توانیم از نیروهای رسمی به صورت مامور بهره گیریم تا مشکل موزه شهرستان رفع شود.